Web backgrounds 6
Yohan portrett 1
Web backgrounds 6
12.10.2022

Yohan Shanmugaratnam åpner årets Oslo World

Vi ønsket å invitere en personlig stemme som har preget samfunnsdebatten.

Forfatter og journalist Yohan Shanmugaratnam åpner årets Oslo World, før den cubanske legenden Omara Portuondo går på scenen i Oslo Konserthus, mandag 31. oktober. Årets Oslo World er den 29. festivalen i rekka, og har bevegelse som tema.

Vanligvis har det vært politikere og representanter for det offisielle Norge som har fått i oppgave å åpne festivalen. I år ønsket vi å invitere en personlig stemme som har preget samfunnsdebatten.

Yohan Shanmugaratnam (f. 1979) er journalist i Klassekampen og forfatter. Han har en fremragende penn og har preget det offentlige ordskiftet de siste årene, både med politisk journalistikk og mer personlige tekster knyttet til tema som migrasjon, rasisme og klassespørsmål i nåtidens Norge. Shanmugaratnam er slett ikke den eneste som skriver om disse temaene - men han har en evne til å skrive på en måte som gjør at folk lytter, med åpent sinn, på tvers av bakgrunner. I sin åpningstale vil han reflektere over årets tema med utgangspunkt i egne erfaringer.

Hans første bok, Vi puster fortsatt, handlet om rasisme og røtter, og ble i Aftenposten kåret til en av årets beste bøker i 2020. Han vant Bokhandelens sakprosapris i 2021 for sin andre bok, Bruddet: Byen som ville ha brexit (Press forlag). Tidligere i høst ble det også kjent at Shanmugaratnam nå har skrevet bok om Karpe. Hjertet i to - Seks måneder med Karpe (Bonnier Norsk Forlag) kommer ut 21. oktober 2022.

Flere nyheter

Web backgrounds 1