Web backgrounds 5
506 A0393
Web backgrounds 5
06.02.2023

Amman Music Talks

Over tre dager møtes artister, aktivister, diplomater og politikere i Amman, for å skape muligheter for et mer likestilt musikkliv.

I forbindelse med det 50. statsbesøket til Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja til Jordan i 2020, ble Oslo World invitert med for å kuratere et seminarprogram over flere dager. I februar 2023 er vi tilbake i Amman, for å gjennomføre Amman Music Talks - et samarbeid med Amman Jazz Festival og den norske og svenske ambassaden i Jordan. Konferansen er et nordisk-jordansk samarbeid, som fremhever kvinners rolle i musikkbransjen, gjennom seminarer, foredrag, workshops og konserter.

IMG 6086
Festivalsjef Alexandra Archetti Stølen, deltar i flere panel under Amman Music Talks.

Tanken bak Amman Music Talks er å skape et arrangement hvor vi fokuserer på ytringsfrihet og kjønnsbalanse i musikkbransjen, samt hvordan lokale og internasjonale grasrotbevegelser kan være avgjørende for endring. Kunstnere fra Jordan, Norge og Sverige vil få mulighet til å møtes, samarbeide og skape nettverk og prosjekter som kan få stor betydning i fremtiden. Vi tror at det å bygge sterke samarbeid er avgjørende for at musikkbransjen skal utvikle seg med større mangfold og balanse.

Alexandra Archetti Stølen, Oslo World

Amman Music Talks finner sted fra 6. - 8. februar, med et program bestående av rundbordsamtaler, foredrag og interaktive workshops, med interessante foredragsholdere og musikkfagfolk - artister, aktivister, diplomater og politikere. Med dette håper vi å bidra til nettverksbygging og fremtidige partnerskap mellom Jordan og de nordiske landene.

506 A0354
Laura Gamacho Salgado, fra Oslo World, leder Utopian Manifesto-workshop i Amman, Jordan.

Hver kveld blir det konserter med nordiske og jordanske artister, inkludert en jamsession, og showcase-konserter. Gjennom kulturell utveksling tar vi sikte på å bringe det globale samfunnet sammen og bidra til et mer inkluderende og mangfoldig musikkliv.

AMT er kuratert av Oslo World og Amman Jazz Festival, i samarbeid med den norske og svenske ambassaden i Amman, med økonomisk støtte fra Nordisk Ministerråd.

Se fullt program her!

Flere nyheter

Web backgrounds 7