Web backgrounds 2
Hermanos Gutierrez PHOTO CREDIT Harley Maryon
Web backgrounds 2
09.05.2023

Hermanos Gutierréz, Les Mamans du Congo & RROBIN til Oslo World 2023!

31. oktober kan du glede deg til en helaften på Cosmopolite med kongolesisk kulturarv, og cinematiske gitarbrødre. Vi legger ut billetter til hver enkelt konsert, eller du kan kjøpe til begge, for en rabattert pris.

Les Mamans du Congo & RROBIN

Med den karismatiske sangeren og perkusjonisten Gladys Samba i front, fremfører kvinnekollektivet Les Mamans du Congo låter på Lari-språket om sitt folks historie og dagliglivet til kongolesiske kvinner. Det hele blir akkompagnert av den franske artisten RROBINs drømmeaktige elektroniske produksjon.

I 2020 munnet samarbeidet ut i det fabelaktige albumet Les Mamans du Congo & Robin. I år kom EP-en Kikento, som bekrefter at noe spesielt skjer når disse artistene møtes. Fjetrende korsang trekker linjer tilbake til musikken fra det gamle Kongoriket og tradisjonell perkusjon blir innhyllet av den futuristiske produksjonen og grime-signaturen til RROBIN. I musikkens sentrum finner vi Mama Gladys, som skifter ubesværet mellom sval sang, spoken word og rap mens hun adresserer dagliglivets kamper og gleder.

Deres neste album, Ya Mizolé, slippes 13. oktober, rett før de spiller på Oslo World. Live er Les Mamans du Congo & Robin en ekstatisk miks av koreografi, dype rytmer og atmosfære - tankevekkende og latterlig groovy på én gang.

Les mer og kjøp billetter!

Les Mamans du Congo & Rrobin - Sala Sala

Hermanos Gutiérrez

Når du lytter til Hermanos Gutiérrez, er det lett å tenke på komponisten Frédéric Chopins gamle visdomsord: “Ingenting er vakrere enn en gitar, muligens bortsett fra to gitarer”. Disse to gitaristene deler en forståelse som utgjør en intim kjerne i den ellers vidstrakte musikken de skaper.

Brødrene Alejandro og Estevan Gutiérrez er sønnene til en sveitsisk far og en mor fra Ecuador. Det er åtte år mellom dem, men de fant til slutt noe felles i musikken og gitarspillet. Debutalbumet deres, 8 Años, er oppkalt etter aldersforskjellen deres. Det var tenkt som et minnesmerke, en innspilling de kunne dele med familie og venner. Men det skulle vise seg at langt flere var interesserte i det de hadde å by på.

Flere album har kommet siden, og i 2022 samarbeidet de med stjerneprodusent Dan Auerbach (Black Keys) om albumet El Bueno Y El Malo. Skiva var en tindrende klar demonstrasjon av musikaliteten og den gjensidige respekten i samspillet mellom de to brødrene. Det samme er konsertene deres - vi gleder oss til å være vertskap for Hermanos Gutiérrez under årets Oslo World.

Les mer og kjøp billetter. UTSOLGT!

Hermanos Gutiérrez - Nuevo Mundo

Sjekk ut resten av programmet til Oslo World 2023 her.

Flere artister blir sluppet fortløpende!

Flere nyheter

Web backgrounds 6