Web backgrounds 3
Oslo world news post7
Web backgrounds 3
04.05.2023

Mira Thiruchelvam, Bixiga 70 og Huun-Huur-Tu til Oslo World 2023!

Et mangfold av impulser fra Norge, brasiliansk instrumental kraftpakke og strupesangvirtuoser fra Tuva.

Mira Thiruchelvam


Orkesteret Mira Thiruchelvam har samlet rundt seg i sitt samarbeid med Vestnorsk Jazzensemble (VNJE) har en svært personlig signatur, samtidig som det peker videre mot et stort, uutnyttet potensiale på den norske musikkscenen. Thiruchelvam er fløytespiller, komponist, tekstforfatter og produsent, kjent for sitt eget band 9 Grader Nord og prisvinnende samarbeid med Gutu Abera og liveversjonen av Karpes Omar Sheriff. Gjennom hele sin karriere har hun skapt møter mellom sin musikalske bakgrunn fra Sri Lanka og alt mulig annet. I dette tilfellet innebærer “alt mulig annet” et mangfold av impulser som syrisk oud, indisk klassisk fiolin og sang, indie-pop fra Bergen, gresk folkemusikk, modulære synther og jazz-tungvektere. Det er fengende, eksperimenterende og variert - til høsten viser Mira Thiruchelvam og VNJE oss en mulig fremtid for improvisert musikk i Norge, her og nå.

Les mer og kjøp billetter!

Mira Thiruchelvam

Bixiga 70

Gjennom ustanselig turnéaktivitet og en rekke fabelaktige album, har Bixiga 70 etablert seg som en av de mest bejublede og innflytelsesrike eksponentene for afro-brasiliansk musikk i verden i dag. Det ti personer store orkesteret er oppkalt etter Bixiga, nabolaget i hjembyen São Paulo, mens “70” er en hyllest til Fela Kutis legendariske ensemble Africa ‘70 og representerer den andre delen av regnestykket: En lidenskapelig utforskning av afrobeat og forbi.
Bandet besøkte Oslo World i 2018 og spilte for et fullstendig tjåka fullt Nasjonal Jazzscene, og var et av de mest ekstatiske øyeblikkene i festivalens historie. Vi gleder oss til å se kollektivet igjen.

Les mer og kjøp billetter!

Bixiga 70 - Quebra Cabeça

Huun-Huur-Tu

Helt siden de ble stiftet på starten av nittitallet har kvartetten Huun-Huur-Tu fra Tuva, en republikk sør i Sibir, brakt rituell strupesang fra Sentral-Asia til publikum over hele verden. De har ikke bare blitt en gigantisk livesuksess og et navn som nyter stor gjenkjennelse - de har spilt en helt særegen rolle i å spre kunnskap om strupesangtradisjonen i den moderne musikkvirkeligheten. De har stått for minneverdige konserter på Oslo World i 2009 og 2014. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen tilbake for tredje gang i år!

Les mer og kjøp billetter!

Huun-Huur-Tu

Sjekk ut resten av programmet til Oslo World 2023 her.

Flere artister blir sluppet fortløpende!

Flere nyheter

Web backgrounds 6