Web backgrounds 6
Tuvas blodklubb kollasj
Web backgrounds 6
15.06.2023

Oslo World 2023 på Riksscenen!

Tabanka Dance Ensemble

I Tabanka Dance Ensembles forestilling Jazz Ain´t Nothing but Soul kommer publikum tettere på dansen og musikken enn det som vanligvis er mulig. Sittende på gulvet rundt scenen kan tilskuerne kjenne rytmene fra trommene og dansernes føtter. Lys og røykeffekter skaper virkningsfulle stemninger som både peker bakover i tid, og mot vår egen samtid.

Sangeren og komponisten Monica Ifejilika framfører musikken sammen med Malis ledende perkusjonist Sidiki Camara og den Spellemann-nominerte sangeren Stian Ehiabhi Omole Jensen, med flere. I Jazz Ain´t Nothing but Soul er dansen uløselig knyttet til musikken, og musikerne og danserne henter kraft fra hverandre.

Les mer og kjøp billetter!

Foto Tale Hendnes 2020 44
Tabanka Dance Ensemble - Foto: Tale Hendnes

Erlend Viken & Sanskriti Shrestha

Det blir urpremiere på det nye verket til Erlend Viken og Sanskriti Shrestha, Mellom fjell under Oslo World 2023. I verket kombineres norsk tonespråk med tablatradisjoner fra Nepal og India.

Sanskriti og Erlend har spilt sammen ved flere anledninger. Senest i 2021 på Førdefestivalen. Begge er blant annet inspirert av naturen i sitt komponeringsarbeid, og de undersøker likhetene og forskjellene i deres visuelle inspirasjoner som komponister. Du skal ikke se bort ifra at det også dukker opp andre musikere på scenen denne kvelden.

Les mer og kjøp billetter!

ERLENDVIKEN-SANSKRITISHRESTHA
Erlend Viken & Sanskriti Shrestha

Erlend Apneseth

Hardingfelespilleren Erlend Apneseth har med sin særegne spillestil og en lang rekke kritikerroste Hubro-utgivelser og ulike musikalske prosjekter blitt en stor favoritt i folkemusikkens, jazzens og nymusikkens verden. Han kommer til Oslo World med sitt mest ambisiøse bandprosjekt til dags dato, hvor han har fått med seg ti av de mest aktive musikerne på kryss og tvers av disse scenene i Norge.

Les mer og kjøp billetter!

Erlend Apneseth - TEDxOslo 2013

Synnøve Brøndbo Plassen

Synnøve Brøndbo Plassen kommer til Fyrispel for å lansere sitt nye soloalbum bygd på vokal folkemusikk knyttet til seterlivet. Det er mye av historiene og seterkulturen som er bevart nettopp i musikken.

De siste årene har Plassen med sin store stemme markert seg på den norske musikkscenen. Siden slippet av hennes prisvinnende debutalbumet Hjemve i 2021, har Synnøve turnert store deler av landet, også utenlands.

Les mer og kjøp billetter!

Synnøve Brøndbo Plassen - Liahuggude

Embla and the Karidotters

Embla and the Karidotters vant Spellemannprisen i country for debutalbumet “Hello, I'm Embla”. Bandet var håndplukket av americana-stjernen Nikki Lane til å spille under årets Stagecoach festival i California. Emblas karakteristiske countryknekk kompet av stjernespekkede the Karidotters blander det tidløse countryuttrykket med noe rått og friskt. De får folk som ikke likte country til å elske sjangeren, i tillegg til å gjøre countrypolitiet fornøyd!

Les mer og kjøp billetter!

Embla and the Karidotters - Why Fall Asleep, When

Tuvas Blodklubb

Tuva har vært på reise og fått med seg en genial duo fra grenseland, Rubinsztein/Karlsson. Värmland heter det visst på kartet, og foran begge etternavn kan du trygt sette Anna. Ta turen innom Tuvas Danseskole før konserten, så har du én unnskyldning mindre for å stå stille når det braker løs på klubbscenen.

Les mer og kjøp billetter!

11 04 Pressbild 2 Rubinsztein Karlsson Foto Fredrik Fridlund web
Rubinsztein / Karlsson - Foto: Fredrik Fridlund

Kenneth Lien & Center of the Universe spiller en elektronisk variant av norsk folkemusikk. Tradisjonelle danserytmer og slåtter med hardingfele, munnharpe, trommemaskiner og synter.

Cheb Runner (MO) er en produsent og fast DJ på Oroko Radio (Ghana) som føyer sammen tradisjonell og nåtidig elektronisk musikk, fra marokkansk chaabi via spirituelle lyder til eklektisk disco, techno og nederlandsk gabber.

Sjekk ut resten av programmet til Oslo World 2023 her.

Flere nyheter

Web backgrounds 5