Web backgrounds 6
Web4
Web backgrounds 6
06.05.2024

Hailu Mergia, Gutu Abera, Ana Lua Caiano og Daniela Pes til Oslo World!

Kult-legende fra etiojazzen, en norsk-etiopisk sensasjon, portugisisk popfuturisme og et italiensk stjerneskudd til årets festival.

Hailu Mergia

Det er litt over ti år siden keyboard- og trekkspilleren Hailu Mergia vendte tilbake til den internasjonale musikkscenen. Etter den første gjenutgivelsen av hans klassiske innspillinger som gjort i samarbeid med Awesome Tapes From Africa, samlet Mergia et band og begynte å opptre live igjen etter å ha kjørt drosje i Washington, DC i en årrekket. Comeback-konserten dukket opp på forsiden av New York Times sammen med en fantastisk anmeldelse, og derfra tok det av. I årene etter opptrådte han over hele verden, inkludert steder som Radio City Music Hall og Montreal Jazz Festival. Sist han skulle besøke Oslo World måtte han avlyse på grunn av covid-19, så nå er vi veldig gira på å endelig få ham på besøk. Denne gang på Nasjonal Jazzscene!

Det er mulig å kjøpe billetter kun til konserten med Hailu Mergia, men man kan også kjøpe en dobbeltbillett, som gir adgang til den norsk-etiopiske sensasjonen Gutu Abera, samme kveld.

Les mer og kjøp billetter her!

Gutu Abera

De siste årene har artisten Gutu Abera opplevd et oppsiktsvekkende gjennombrudd på den etiopiske musikkscenen. I fjor mottok han den svært prestisjetunge All Africa Music Awards-prisen for beste jazzlåt med singelen “Demi” – som ble produsert i et hjemmestudio på Bønes i Bergen. I år kommer det mer musikk fra låtskriveren og artisten – og vi tipper at flere i Norge vil få øynene opp for denne sjeldne kapasiteten.

Gutu Abera henter inspirasjon fra sine røtter i den oromiske tradisjonsmusikken, samtidig som han har stor utforskertrang og vilje til å utfordre musikalske konvensjoner. Fremføringene er lidenskapelige, preget av en dyp forståelse for musikkens kraft og en fantastisk stemme.

Det er mulig å kjøpe billetter kun til konserten med Gutu Abera, men man kan også kjøpe en dobbeltbillett, som gir adgang til den etiopiske kult-legenden Hailu Mergia, samme kveld.

Les mer og kjøp billetter her!

Ana Lua Caiano

Ana Lua Caiano etablerte seg som et navn å regne med i musikkens verden i år da hun debuterte på Glitterbeat Records med albumet Vou Ficar Neste Quadrado – en virvelvind av pulserende, glitchy, atmosfæriske låter, inspirert av artistens dype kjærlighet til alt fra kunstpop til portugisisk folkemusikk.

Gjennombruddet hadde vært i emning en stund – EP-ene hennes Se Dan​ç​ar É Só Depois (2023) og Cheguei Tarde A Ontem (2022) ble lagt merke til rundt om i Europa og verden. Før det hadde Caiano studert i fire år ved en jazzhøyskole, hvor hun både ble inspirert av friheten hun fant i den musikken mens hun også mer nysgjerrig på hva som lå utenfor dens grenser. Artister som Björk og Portishead, workshops der hun lærte om musique concrète og korsang – alt fant sin plass i musikken hun begynte å komponere i en alder av 15.

Konserten med Ana Lua Caiano er en dobbeltkonsert med det italienske stjerneskuddet Daniela Pes.

Les mer og kjøp billetter her!

Daniela Pes

Daniela Pes er et av de mest interessante nye talentene på den italienske popscenen. I 2023 ble albumet hennes «Spira» tildelt prisen for beste debutverk på Targa Tenco, den mest prestisjefylte italienske musikkprisen. Ikke så rart - for albumet er ikke som andre debuter. Daniela Pes synger på et språk som (ennå) ikke eksisterer. Omgitt av elegante, mørke elektroniske beats og kosmiske åndedrag hører vi eldgamle galluresiske ord, fragmenter av italienske ord og helt oppfunne ord. De danner byggesteinene til noe nytt, der versene følger sine egne mønstre og ord er ren lyd.

Konserten med Daniela Pes er en dobbeltkonsert med den eksperimentelle portugisiske popmusikeren Ana Lua Caiana.

Les mer og kjøp billetter her!

Flere nyheter

Web backgrounds 1