Web backgrounds 3
Header jnoa
Web backgrounds 3
18.06.2024

Saliah, Sofia Kourtesis, J Noa og Infinity Song til Oslo World 2024!

Klubbmusikk med impulser fra SWANA og Peru, hardtslående rap fra Den Dominikanske Republikk og soft rock fra viral søskenflokk. I høst kommer Saliah, Sofia Kourtesis, J Noa og Infinity Song til Norge og Oslo World, for aller første gang! 

SALIAH

Saliah er en internasjonalt anerkjent musikkprodusent og DJ av britisk-libanesisk opprinnelse, kjent for sitt karakteristiske konseptuelle sound og tekniske ferdigheter som sømløst kombinerer musikk fra hele SWANA-regionen med basstunge klubbsjangre fra Storbritannia og forbi.

Saliahs scenetilstedeværelse og publikumskontakt har skaffet DJen fans over hele kloden og alle de store internasjonale showene i 2023 ble utsolgt. Låta “Habibi Riddim” ble nylig kåret til Jaguars "Dance floor moment" på BBC Radio One, og hun satte rekorden for den første kvinnelige lineupen som solgte ut et spillested i Kairo, Egypt . Saliah jobber kontinuerlig bak kulissene med å støtte grasrotorganisasjoner, og underviser i DJ-workshops med en community-first-tankegang for å etterlate en arv som hun beskriver som: "for oss, av oss".

Kjøp billetter!

SOFIA KOURTESIS + g-HA, Olanskii (Frædag)

I samarbeid med g-Ha, Olanskii og Frædag presenterer Oslo World den peruvianske DJ-en og plateprodusenten Sofia Kourtesis. Allerede før debutalbumet Madres ble sluppet i fjor, var Kourtesis blant de raskest stigende stjernene på den elektroniske himmelen. Hun hadde prydet forsiden på Mixmag og dukket opp på årsbestelister på steder som Pitchfork, DJ Mag og Spotify. Hun hadde også spilt umiddelbart utsolgte show på Londons Lafayette og Manchesters YES, samt opptredener på Glastonbury og Primavera, for å nevne noen få høydepunkter. Noe av det som gjør at musikken hennes skiller seg ut er sammensmeltingen mellom lydene fra Berlin, der Kourtesis bor nå, og oppveksten i Peru. Ideer dukker ofte opp under reiser, lyse og fargesprakende impulser fra Peru kombineres med de mer de mer intense klubbimpulsene hun får fra livet i Berlin. Som hun sier det, "mitt hjerte er veldig latinamerikansk, men motoren min er tysk". 

Da Kourtesis flyttet til Berlin som tenåring, var det for å rømme. Etter å ha blitt kastet ut av skolen for å ha kysset en jente, ble hun sendt til konverteringsterapi. Til tross for støtte fra familien dro hun til slutt til Tyskland. I Berlin kom den nyvunne friheten ut gjennom musikken mens hun også omfavnet rollen som aktivist. Hun er allerede anerkjent som et sjeldent talent i den elektroniske musikkverdenen, men Kourtesis er også blitt en standhaftig forkjemper for likestilling, beskyttelse av skeive mennesker og abortrettigheter i Peru.

Kjøp billetter!

J NOA

Med rå tekster og direkte sceneframtoning har J Noa klart å sjarmere et internasjonalt publikum på kort tid. Nohelys Jimenez ble født i San Cristobal i Den dominikanske republikk og ble oppdratt i et nabolag der tekst og dans sto sentralt. Det ga mersmak. Etter å ha lagt ut flere videoer hvor hun rappet og deltok i en rekke battles, ble hun et kultfenomen som også folk i bransjen, inkludert en rekke veteranrappere, fikk øynene opp for. Etter å ha signert hos Sony Music Entertainment, var hun også med i den første utgaven av dokumentarserien "Mi Barrio", som handler om en ny generasjon innenfor latins-amerikansk rap. I 2023 gjorde hun en viral opptreden hos NPRs Tiny Desk samme uke som hun mottok sin første latinske GRAMMY-nominasjon for «Autodidacta», tittelsporet fra hennes anerkjente debut-EP.

J Noas musikk spenner over forskjellige hjemlige sjangere som bachata, merengue típico og dembow. Tekstene hennes dreier seg om den sosioøkonomiske virkeligheten i Den dominikanske republikk. Hun er blitt en talsperson  for ytringsfrihet, lik rett til utdanning og mot korrupsjon. Kunstnerskapet er i stadig utvikling, og ambisjonene stiger - men uansett hva fremtiden bringer for J Noa, blir den kompromissløs. 

Kjøp billetter! 

INFINITY SONG

Med en blanding av tett sammensveisede vokalharmonier, drømmende tekster og sublime gitarriff, skaper Infinity Song en bro mellom lydene fra legendariske 70-tallsgrupper som Fifth Dimension, The Mamas and The Papas, ABBA og samtidens musikkultur. Gruppen er basert i New York og består av søsknene Abraham, Angel, Israel og Momo Boyd. De fikk hjemmeundervisning sammen med sine 5 andre søsken av sine foreldre, som også grunnla Boys & Girls Choirs of Detroit. Da faren deres, John Boyd, flyttet hele familien fra Detroit til New York i 2006, begynte de å opptre offentlig rundt om i byen. Etter flere år med å omvende tilfeldig forbipasserende til å bli lojale fans, ble gruppen introdusert for Jay-Z. 

I 2016 signerte han bandet til sitt selskap Roc Nation, og rådet dem til ikke å tilpasse seg, men heller la Roc Nations kunstneriske kultur innhente dem. I 2020 kom brakdebuten med albumet "Mad Love" og virale videoer som samlet millioner av visninger. For øyeblikket forsøker Infinity Song å komme seg etter mottakelsen av deres nye hit, "Haters Anthem", som er blitt sluppet i påvente av deres neste plateprosjekt. Med over 200 millioner lyttere, kjærlighetserklæringer fra popstjernen Doja Cat, og en rekke presseoppslag, skaper den fengende singelen bølger over hele verden.

Konserten er et samarbeid med Parkteatret og All Things Live. 

Kjøp billetter!

Flere nyheter

Web backgrounds 5