Web backgrounds 3
Villano bashar khansa
Web backgrounds 3
10.06.2024

Villano Antillano, Khansa og Bashar Murad på MUNCH!

Over to kvelder på Munch presenterer vi tre banebrytende navn fra de skeive musikkscenene i Midtøsten og Latin-Amerika. Villano Antillano fra Puerto Rico er en subversiv popartist med røtter i reggaeton- og urbano-musikken, Khansa fra Libanon kombinerer eksperimentell pop med en ny vri på magedanstradisjonen og palestinske Bashar Murad utforsker frihetstrangen både i tekst og musikk, i sitt mangefasetterte virke.

Villano Antillano 
1. november
MUNCH

Villano Antillano er en banebrytende skikkelse i latin-musikkens skeive miljøer. Hun ble født i Bayamón, en forstad til San Juan, Puerto Rico, og slo igjennom i 2022 da hun samarbeidet med den argentinske produsenten Bizarrap. Musikken hennes henter tematikken sin fra LHBTQ+-opplevelser og hun jobber for å skape flere åpne og imøtekommende rom for skeive. Tekstene hennes er dristige, ofte eksplisitte, og hun har en evne til å snu homofobiske utsagn på hodet for å undergrave budskapet. Den ferske sangen, "Pajara", er et godt eksempel i måten den tar tilbake et spansk begrep som har blitt brukt mot det skeive samfunnet. På scenen kan hun være frekk, leken og oppriktig, og evnene hennes, både som rapper og danser, har gjort henne til en av de helt sentrale nye stemmene i den spansktalende reggaeton- og urbano-bevegelsen.

Artistens artistnavn, Villano Antillano, kommer fra øygruppen Antillene i Karibien og hennes image, som “musikkens egen skurk”. Til nå har hun gitt ut tre album, Tirania (2019), Ketoprincesa (2020) og Hembrismo (2022). Musikken har nådd Billboard Argentina Hot 100 og Billboard Spain Hot 100, og hun ble den første trans artisten som nådde Topp 50: Global på Spotify-listene. 

Oslo World gleder seg til å ønske en magnetisk scenepersonlighet velkommen til MUNCH i år - Villano Antillano fyller dansegulv og flytter grenser, uten frykt eller skam.

Kjøp billetter!

Khansa + Bashar Murad
2. november 
MUNCH 

Khansa 

Den Beirut-baserte artisten Khansa er en mannlig libanesisk magedanser - en sjeldenhet i en kunstform som lenge har vært dominert av kvinner. Den mangefasetterte kunstneren bruker vokal, innspilt musikk og performancekunst, i tillegg til magedans, for å uttrykke seg. "Målet er å bryte ned stereotypier og tradisjonelle maskuline verdier i Midtøsten" sier han.

Khansa ønsker å gi plass til noe nytt. Gjennom bevegelse og musikk uttrykker han kraft og erotikk. Den avantgardistiske elektropopen vever et univers av sensuell elektronikk som flørter med moderne baladi-dans. Forestillingene hans er en serie vignetter med ulike kulturelle referanser: Alt fra religion, kunst og kaffe med en eks, til å dele ufortalte historier om Midtøsten og Nord-Afrika som hyller kjærlighet, intimitet, erotikk og arabisk skeiv identitet.

Kjøp billetter!

Bashar Murad

Popartisten, singer/songwriteren og filmskaperen Bashar Murad lager musikk rotfestet i en palestinsk virkelighet. Låtene utfordrer stereotypier og fremhever sosiale problemer som landets ungdom står overfor, livet under okkupasjonen og ikke minst innenfor patriarkalske omgivelser. Enten han opptrer i brudekjole eller synger om kjønnsmangfold, tar Bashar alltid risiko og utvider kritisk tenkning. Singelen hans "Klefi/Samed" var et samarbeid med det islandske industrial punk-bandet Hatari, som fikk oppmerksomhet da de brettet ut skjerf med det palestinske flagget under Eurovision-finalen i 2019 i Tel Aviv. 

Hans siste utgivelse er EP’en "Nafas". Kort tid etter slippet, konkurrerte Bashar i den islandske Eurovision-finalen, hvor han fremførte "Wild West", produsert av den islandske artisten og samarbeidspartneren Einar Stefan. Bashars deltakelse vakte internasjonal medieoppmerksomhet, og han havnet til slutt på andreplass i finalen. Murad gjester Oslo World under årets Pride, og vi gleder oss til å invitere ham tilbake denne kvelden under festivalen på Munch!

Kjøp billetter!

Konsertene er et samarbeid med Oslo Pride og Skeiv verden

Flere nyheter

Web backgrounds 2