Oslo World Web backgrounds 2023 large10
Thumbnail oslo world news post6
Oslo World Web backgrounds 2023 large10
26.04.2023

Gaye Su Akyol, Os Mutantes og ONIPA til Oslo World 2023!

Afrofuturistiske stjerneskudd fra London, brasilianske psykedelialegender og en stjerne fra den alternative tyrkiske musikkscenen.

Gaye Su Akyol

Det siste tiåret har Gaye Su Akyol blitt en av de største stjernene på den alternative tyrkiske musikkscenen. På albumene hennes hører vi en artist som er på konstant søken etter å utvide den anatoliske psychrocktradisjonen hun kommer fra. På scenen er hun rett og slett en av rockens mest karismatiske frontfigurer i dag. Hennes røykfulle stemme og atmosfæriske, nesten okkulte væremåte på scenen kan få henne til å virke som en utøver fra en annen tid. Men umiddelbarheten i tekstene hennes og den postmoderne lekenheten bandet utviser, gjør Gaye Su Akyol til en relevant artist her og nå.

Les mer og kjøp billetter!

Os Mutantes

Os Mutantes er et av de mest grensesprengende bandene som oppsto i den psykedeliske æraen på slutten av sekstitallet. Bandet startet som et samarbeid mellom brødrene Sérgio og Arnaldo Baptista, og fikk sitt sci fi-inspirerte navn Os Mutantes (“Mutantene”) i 1966. De ble raskt involvert i Tropicália-bevegelsen, og kombinerte innflytelsen fra The Beatles, Hendrix og Sly & the Family Stone med brasilianske røtter og avant garde-musikk. Deres selvtitulerte debutalbum har fremdeles klassikerstatus, de deltok på den viktige Tropicália-samleren Ou Panis et Circenses, var backingbandet til Caetono Veloso i en periode og tok eksperimentene sine videre inn i hard rock og prog.

Les mer og kjøp billetter!

ONIPA

Onipa er et samarbeid mellom noen av de mest sentrale aktørene på den høyst levende, sjangerkryssende britiske musikkscenen, for øyeblikket. Bandet har sitt utgangspunkt i et samarbeid mellom to gamle venner: rapperen K.O.G. (Kweku Sackey) fra Ghana og den eklektiske produsenten Tom Excell, som også er musikalsk leder for bandet Nubiyan Twist. Når Sackey og Excell samarbeider, møtes impulser fra Ghana, London og resten av verden. I år slippes tredjealbumet Off the Grid, hvor danserytmer fra Afrika smelter sammen med elektronisk klubbmusikk, og folklore og fortellerkunst møter rap, jazz og hip hop. Det blir sluppet på Peter Gabriels Real World Records, og på albumet samarbeider de med artister som Moonchild Sanelly, David Walters, Dele Sosimi og Theon Cross.

Les mer og kjøp billetter!

Sjekk ut resten av programmet til Oslo World 2023 her. Flere artister blir sluppet fortløpende!

Flere nyheter

Oslo World Web backgrounds 2023 large15