Web backgrounds 2
MANAL Photo vierge
Web backgrounds 2
05.09.2023

Manal, Royane & Nawar Alnaddaf til Oslo World 2023!

Marokkansk pop-kraftsenter, og arabiske blåtoner møter norsk urskog.

Manal

En av de største nye stjernene på den arabiske pophimmelen besøker Oslo World i år. Gjennom sin blanding av marokkansk hip hop, afropop og afrohouse med kontroversielle temaer som vold i hjemmet og kvinnefrigjøring, har Manal etablert seg som en vaskeekte pioner på den arabiske popscenen.

Singelen “Taj” ble en av de mest sette arabiske raplåtene fremført av en kvinnelig artist noensinne, og i 2021 fikk hun nok en gang prisen for beste nordafrikanske kvinnelige artist. Hun ble også den første arabiske sangeren til å opptre for "ColorsXStudio", og hun bidro med en av de offisielle låtene for fotball-VM i 2022. Fremtiden er lys for Manal, og under Oslo World opptrer hun for første gang i Norge.

Les mer og kjøp billetter!

Manal - Taj

Royane

Den norsk-marokkanske artisten Royane vokste opp med å lytte til en blanding av sjangere og språk. Produksjonene hennes er basstunge, filmatiske og blander en distinkt emosjonell tilstedeværelse med moderne klubbmusikk. På en håndfull år har hun gått fra status som kjent Instagram-influencer til å bli en av de mest interessante artistene den norske musikkscenen har å by på innen sin sjanger.

I 2022, etter en kort pause fra musikken, bestemte Royane seg for å knytte seg mer til sine marokkanske røtter og ga ut "tudo ok remix" hvor hun blandet mer av morsmålet "darija" med engelsk. Sangen gikk viralt på TikTok, ettersom mange kvinner relatert til Royane. Det var da hun oppdaget at stemmen hennes var viktigere enn hun noen gang trodde.

Under Oslo World skal hun fremføre en dobbeltregning med den marokkanske stjernen Manal – en perfekt match.

Les mer og kjøp billetter!

Royane - Monte Carlo

Nawar Alnaddaf

I musikken til Nawar Alnaddaf opplever vi et meningsfullt møte mellom arabisk musikk og andre musikktradisjoner. Sangeren og oudspilleren kommer fra Syria, hun har en bachelor i arabisk musikk og nå studerer hun ved Norges Musikkhøgskole. Der utforsker hun likheten mellom bruken av mikrotonalitet i arabisk maqam-musikk og andre vestlige musikk uttrykk.

Til Oslo World kommer Nawar med sitt eget band. Der komponerer hun egen musikk i landskapet mellom arabisk tonalitet med moderne uttrykk og improvisasjon. Møtene mellom jazz og ulike former for tradisjonsmusikk har satt et svært sterkt preg på den nye, unge norske scenen de siste ti årene. På Kafé Hærverk får vi en ny og personlig innfallsvinkel til denne materien.

Les mer og kjøp billetter!

Nawar Alnaddaf - Like a dream

Flere nyheter

Web backgrounds 1