Web backgrounds 4
yendry
Web backgrounds 4
10.09.2023

Oslo World 2023 på Parkteatret!

Bixiga 70

Gjennom ustanselig turnéaktivitet og en rekke fabelaktige album, har Bixiga 70 etablert seg som en av de mest bejublede og innflytelsesrike eksponentene for afro-brasiliansk musikk i verden i dag. Det ti personer store orkesteret er oppkalt etter Bixiga, nabolaget i hjembyen São Paulo, mens “70” er en hyllest til Fela Kutis legendariske ensemble Africa ‘70 og representerer den andre delen av regnestykket: En lidenskapelig utforskning av afrobeat og forbi.

Bandet besøkte Oslo World i 2018 og spilte for et fullstendig tjåka fullt Nasjonal Jazzscene, og var et av de mest ekstatiske øyeblikkene i festivalens historie. Vi gleder oss til å se kollektivet igjen.

Les mer og kjøp billetter!

Bixiga 70 - Quebra Cabeça

Duquende

Duquende er en av de store nålevende flamencosangerne. Han regnes som en av arvtagerne til legendariske Camaron de la Isla, som inviterte Duquende på scenen da han var bare ni år gammel. Med Camaron selv som akkompagnatør, var det en legendarisk innvielse i tradisjonen og gjennom en fire tiår lang karriere har Duquende vist seg verdig.

Duquende var fantastisk under avslutningskonserten til Oslo World med Paco de Lucia i 2011. Vi gleder oss til å få ham tilbake i vårt jubileumsår.

Les mer og kjøp billetter!

Duquende

Manal - support: Royane

En av de største nye stjernene på den arabiske pophimmelen besøker Oslo World i år. Gjennom sin blanding av marokkansk hip hop, afropop og afrohouse med kontroversielle temaer som vold i hjemmet og kvinnefrigjøring, har Manal etablert seg som en vaskeekte pioner på den arabiske popscenen.

Singelen “Taj” ble en av de mest sette arabiske raplåtene fremført av en kvinnelig artist noensinne, og i 2021 fikk hun nok en gang prisen for beste nordafrikanske kvinnelige artist. Hun ble også den første arabiske sangeren til å opptre for "ColorsXStudio", og hun bidro med en av de offisielle låtene for fotball-VM i 2022. Fremtiden er lys for Manal, og under Oslo World opptrer hun for første gang i Norge.

Den norsk-marokkanske artisten Royane vokste opp med å lytte til en blanding av sjangere og språk. Produksjonene hennes er basstunge, filmatiske og blander en distinkt emosjonell tilstedeværelse med moderne klubbmusikk. På en håndfull år har hun gått fra status som kjent Instagram-influencer til å bli en av de mest interessante artistene den norske musikkscenen har å by på innen sin sjanger.

Under Oslo World skal hun fremføre en dobbeltregning med den marokkanske stjernen Manal – en perfekt match.

Les mer og kjøp billetter!

MANAL - MORAK - CHAPTER I

YEИDRY

YEИDRY er blitt omtalt av Pitchfork som “morgendagens grenseløse popstjerne”. Det føles som en passende beskrivelse av en dominikansk-italiensk artist som omfavner sin mangslungne kulturelle oppvekst. Hun er en bemerkelsesverdig sanger som drar veksler på nittitalls pop, R&B, latinamerikansk pop og elektronisk musikk. I 2021 kom det store gjennombruddet. Hun samarbeidet med J. Balvin, Damian Marley, Mozart La Para og Emotional Oranges, og Yendry opptrådte på legendariske Apollo Theatre i Harlem, New York, sammen med noen av sine største forbilder: R&B-ikonet Mary J. Blige og Jazmine Sullivan. Siden har det gått slag i slag og i år kommer hennes lenge etterlengtede debutalbum. Verden ligger for hennes føtter - og i november kommer hun til Oslo World og Norge, for aller første gang.

Les mer og kjøp billetter!

YEИDRY - Herrera

Flere nyheter

Web backgrounds 3