Web backgrounds 6
Utopian Lullabies Oslo World2019 Fotograf 074
Web backgrounds 6
22.09.2021

Kjære publikum!

I år er Oslo World tilbake, med artister og aktivister fra en rekke land, som både representerer musikalske tradisjoner og utbrytertrang.

I år arrangeres Oslo World for 28.gang. Vi skal fylle Oslo med musikk i verdensklasse og aktuelle debatter. Jeg gleder meg ellevilt til årets festival. Det er fantastisk at Altin Gün, Alyona Alyona, Bachar Mar Khalifé, LINA_RAÜL Refree og A36 skal spille i Oslo, samme kveld. Fredag 5. november blir det vanskelig å vite hvor man skal gå! Kringkastingsorkesteret fyller 75 år og gir oss en unik konsert med Trio da Kali. Og stjerneskudd som Pongo, Ami Yerewolo og Maria José Llergó kommer til Norge for aller første gang!

I 2020 måtte vi holde bookingen innenfor landegrensene. Det var en anledning til å finne nye svar på hvordan vi presenterer den lokale scenen. I år er mye av det publikum assosierer med Oslo World tilbake, med artister og aktivister fra en rekke land, som både representerer musikalske tradisjoner og utbrytertrang. Samtidig er bookinger som YLTV, Mutual Intentions og Oslo World UNG-programmet eksempler på at vi tar med oss grunntankene fra fjorårets program videre.

Det har vært skumle, men også inspirerende år på den lokale scenen. Mange konsertmiljøer har taklet situasjonen med inspirert trass, og funnet muligheter og løsninger som vi også har glede av når restriksjonene nå har gitt seg. Samtidig har deler av utelivet skiftet eiere, store utenlandske investorer er blitt langt synligere i landskapet. Det føles derfor riktig å øke antallet uavhengige scener vi jobber sammen med i år og vi gleder oss til å innta Feber, Internasjonalen, Hærverk, Revolver, Blå og alle de andre 20 arenaene våre.

Årets festivaltema er “Rebeller”. Et naturlig tema å søke seg mot i en tid preget av både rebelsk musikk og store protester med forskjellige fortegn, fra det revolusjonære til det reaksjonære. Å vie en uke til menneskets opprørstrang er særlig relevant etter en lang periode hvor de aller fleste av oss har vært ekstra lydige borgere. Årene fremover vil handle om å trene opp igjen demokratiske muskler. Oslo Worlds program er fullt av diskusjoner og seminarer i tilknytning til dette - men det vi tilbyr musikalsk er på mange måter like sentralt for temaet. Ikke bare fordi vi har booket artister som på ulike vis er musikalske opprørere. Det handler også om at festivaler er steder vi drar for å få lov til å være mennesker, for å støte på samhold og frihet som vi kan ta med tilbake i hverdagen - i salen, og ikke minst på dansegulvet. I høst, nå som restriksjonene er opphevet, kan vi virkelig bruke Oslo World til å minne oss om at, selv om vi har lånt den bort i noen år, er bynatten fremdeles vår, til odel og eie.

Velkommen til Oslo World.

Flere nyheter

Web backgrounds 2