Web backgrounds 3
Mira Thiruchelvam 2
Web backgrounds 3
04.05.2023

Oslo World 2023 på Victoria Nasjonal Jazzscene!

Mira Thiruchelvam & Vestnorsk Jazzensemble

Orkesteret Mira Thiruchelvam har samlet rundt seg i sitt samarbeid med Vestnorsk Jazzensemble (VNJE) har en svært personlig signatur, samtidig som det peker videre mot et stort, uutnyttet potensiale på den norske musikkscenen. Thiruchelvam er fløytespiller, komponist, tekstforfatter og produsent, kjent for sitt eget band 9 Grader Nord og prisvinnende samarbeid med Gutu Abera og liveversjonen av Karpes Omar Sheriff. Gjennom hele sin karriere har hun skapt møter mellom sin musikalske bakgrunn fra Sri Lanka og alt mulig annet. I dette tilfellet innebærer “alt mulig annet” et mangfold av impulser som syrisk oud, indisk klassisk fiolin og sang, indie-pop fra Bergen, gresk folkemusikk, modulære synther og jazz-tungvektere. Det er fengende, eksperimenterende og variert - til høsten viser Mira Thiruchelvam og VNJE oss en mulig fremtid for improvisert musikk i Norge, her og nå.

Les mer og kjøp billetter!

9 grader nord - Vayppu

Onipa

Onipa er et samarbeid mellom noen av de mest sentrale aktørene på den høyst levende, sjangerkryssende britiske musikkscenen, for øyeblikket. Bandet har sitt utgangspunkt i et samarbeid mellom to gamle venner: rapperen K.O.G. (Kweku Sackey) fra Ghana og den eklektiske produsenten Tom Excell, som også er musikalsk leder for bandet Nubiyan Twist. Når Sackey og Excell samarbeider, møtes impulser fra Ghana, London og resten av verden. I år slippes tredjealbumet Off the Grid, hvor danserytmer fra Afrika smelter sammen med elektronisk klubbmusikk, og folklore og fortellerkunst møter rap, jazz og hip hop. Det blir sluppet på Peter Gabriels Real World Records, og på albumet samarbeider de med artister som Moonchild Sanelly, David Walters, Dele Sosimi og Theon Cross.

Les mer og kjøp billetter!

Onipa - Danger på SXSW Online 2021

Almir & Daniel med gjestene A. Cissoko, M. Mortensson & S. Camara

Når duoen Almir & Daniel spiller, både representerer og utvider de dette møtet. Fiolinisten Daniel Lazar er født i Serbia, mens trekkspilleren Almir Meskovic er født i Bosnia. Begge vokste opp med musikk påvirket av romermusikk, klezmer, klassisk musikk og alt derimellom.

Oslo World er stolte av å være vertskap for slippfesten til Almir & Daniels nye album. De inntar Victoria Nasjonal Jazzscene med gjestene Ablaye Cissoko, Marja Mortensson og Sidiki Camara. Det er bare å glede seg!

Les mer og kjøp billetter!

Almir & Daniel - Negdje u daljini

Flere nyheter

Web backgrounds 1